onsdag 11. mai 2011

Takkebrev til Helsekostbransjen

Fremstøt 182. Takkebrev til Helsekostbransjen v/ Bransjerådet 20. november 2005

Kjære alle sammen - i styrer og administrasjon!

Vi takker så meget for hyggelig besøk av bransjrådets Tom Myhre forleden - med 3 digre kartonger helseprodukter (fra Alternativ Mat as og Vitalkost as) samt et gavekort på hele 10.000.- kroner for vare-uttak i Helios Colosseum - og dertil varmende ord i skrift og tale om innsats for "vegetarisk kosthold og økologi"! En gave fra hele bransjen i følge Tom. Du verden som dette gledet oss!

Med tanke på at vi har været med i Bios styre og ledelse fra start i 1950 av og i stiftelsen fra 1986 på hobbybasis, er det ekstra hyggelig at vi nå kan nyte alt vi ønsker av økologisk plantemat og tilskudd gratis i en nærliggende Heliosbutikk gjennom et helt år! Ganske særlig når min kjære Dagmar (90) nå ikke lenger kan jobbe for Bios og jeg må stelle for oss begge hjemme.

Vi har jo hatt et fint liv sammen i fritid og jobb helt fra vi begge var 18 - i dansesporten (som idrett), ja også i rosporten og skisporten. Hva gjelder Birkebeineren må det vel holde at jeg nå har deltatt 60 ganger “på plantekost for norsk øko-landbruk og øko-plantemat!"

Hva gjelder Stiftelsen har vi som meddelt i siste årsmelding bedt styret om avløsning. I følge styreleder adv. Olav Krosby er jobben som daglig leder fortsatt ledig - om noen i helsekostbransjen skulle føle seg kallet!?

Oppmuntret av denne flotte gaven - nylig også med kr. 15.000.- fra Eckbos Legater til støtte for vårt helsearbeid - dvs. nå å fremme bærekraftig forståelse og utvikling generelt og spesielt bærekraftig matproduksjon! Alt noe vi ifølge enstemmig FN-vedtak i 2002 har forpliktet oss til å delta i og gjennomføre i eget land og globalt! Med Norge som vedvarende sinke blandt vestlige land i omleggingen til bærekraftig matproduksjon (dvs. økomat) har vi fra FN-vedtaket i 2002 frem til dato vedvarende minnet våre folkevalgte i regjering og storting - også nå de nye "rødgrønne" ansvarlige - om å gjøre fortgang i omleggingen. Bl.a. med å prioritere økologisk matproduksjon og særlig plantematen i støtteoverføringene til landbruket. Våre fremstøt her til fremme av særlig øko plantematproduksjon fra aug. 2004 vedlegges til orientering.(for arkivering i Bios-mappen!)

Med bakgrunn i at helsekostbransjen fra 1950 av - med støtte fra Helios fra ca 1965 - så lenge har været alene om å fremme det økologiske mattilbud i Norge (ca 100 år ute i Europa!) ville det være naturlig for bransjen - nå med solid støtte fra FN - selv å gå ut i media med reklame for salg av både høyverdig øko-plantemat og kosttilskudd! Helst før dagligvarebransjen overtar det hele!? Som æresmedlem i Helskostbransjens Detaljistforbund ber jeg herved om at dette blir vurdert i forbundets styre - vel helst i samarbeid med HL Helios og Oikos!?

Med alle gode ønsker for hele bransjen!

Beste hilsen fra Dagmar sekretær (sykmeldt) og Fredrik Lütken daglig leder

Vedlegg: Liste over Bios-fremstøt efter l7. August 2004