mandag 9. mai 2011

Brev med forespørsel om støtte til 13. utgave Bios 7. sans

Fremstøt 82. Brev til venner av Bios.
Fredrik Lütken har med håndskrift kommentert på brevet at det kom nesten ingen respons.


Kjære Bios-venn!

Bios helsekalender 1990 - 13. utgave
I de siste 12 år har nå Bios lille grønne 7. sans blitt sendt ut i et tusentall hver Jul - til bl.a. alle av betydning innen helse-miljø i vårt land, myndigheter, politikere, organisasjoner m.v., med påminnelse om nødvendigheten av å satse mere på det forebyggende - omfattende både vårt ytre livsgrunnlag og vårt indre miljø, vår helse og vår livsstil generelt. En sak som Bios har kjempet for på ideelt grunnlag på basis av anerkjent forskning - og som nå så smått begynner å bli hørt/forstått.

Foreningen Bios Venner og Bios Stiftelse ble etablert i 1985 efter de store endringer i eierstrukturen av Bios og som endte med at Magne Indahl overtok det hele - for å satse videre efter Bios intensjoner. Et femtitall av de mest aktive av Bios tidligere aksjonærer (opprinnelig ca 350 ), bl.a . alle tidligere styremedlemmer, er således idag med i venneforeningen (livsvarig - alle kan bli med!) for å føre Bios ideer videre - på helt ideell basis - uten handelsvirksomhet - med undertegnede og hustru som sekretær og daglig leder (på hobbybasis).

Vennene, dvs. Stiftelsen, overtok samtidig utgivelsen av Bios helsekalender og infobrosjyren Riktig Kost - Bedre Helse, og var i 1986 meget drivkraften til etableringen av Fellesrådet for Helse Helhet og Miljø - idag omfattende ca. 40 organisasjoner innen helse - ernæring - alternativ medisin - miljø og biologisk jordbruk. Jfr. vedlegg. En organisasjon som også drives på ideell uavhengig basis med undertegnede som sekretær og styremedlem.

Bioskalenderen er hittil kommet ut med støtte (100%) fra Bios - i de siste år med støtte også fra Eckbos Legater. Kalenderen for 1990 er bestilt i et opplag på 500 - som tidligere med 4 sider innklebet. Denne gang bl. a. om helsekostbransjen 40 år i Norge med Bios som grunnlegger. Jfr. vedlagte korrektur samt utkast til følgebrev.

Kalenderen vil denne gang koste ca. kr. 15.000.- utsendt. Herav har stiftelsen alt mottatt kr. 5.000.- i støtte fra Eckbos Legater. Desverre er det for tiden ingen støtte å oppnå fra Bios - nå videreført under navnet Bios Trade A/S. Stiftelsen og Venneforeningen har selv ingen driftsmidler - ei heller fått noen sponsor som vi vel kunne fortjene å ha - vel så meget som i idrettsverden idag - og setter vi vår lit til å få støtte til utgivelsen denne gang fra vennligsinnede med inntil kr. 10.000.- gjennom denne henvendelse. I håp om forståelse og imøtekommenhet.

Med vennlig hilsen
Bios Venner og Bios Stiftelse

Fredrik Lütken, daglig leder