onsdag 11. mai 2011

Bios Stiftelse - og videre fremstøt

Fremstøt 168. Brev til Helsekostbransjen datert 12. november 2003

Til styrene og daglig leder i Helsekostbransjens Detaljistforbund og Leverandørforening

Bios Stiftelse - og videre fremstøt

Undertegnede med hustru Dagmar som sekretær - begge styremedlemmer i Stiftelsen og jobbet for helsekostsaken og øko-mat fra etablering av a/s Bios i 1950 av og gjennom Stiftelsen fra 1988 av på hobbybasis - og har vi gleden av å se at det nå går fremover i bransjen også her i landet på tross av hindrende regelverk m.m. Og som det fremgår av vedlagte brev til Regjeringen datert 3/11-03 - til tross for at Norge vedvarende er sinke i forståelsen/produksjonen av økomat!

For å komme til saken - er vi begge snart 88 år. Dagmar vedvarende syk og ufør - og som forlengst utgått på dato ser vi klart vår begrensning i fortsettelsen. Noe vårt styre er inneforstått med og vi derfor lenge har jaktet på en ny daglig lederkandidat (helst fortsatt på hobbybasis da ingen midler i stiftelsen) - senest i våre brev av 11/4 og 25/6 til tidligere storaksjonær i Bios Olav Thon ved fylte 80 år. Eller om noen slik kan finnes innen Helsekostbransjen!?

Med bakgrunn i handlingsplanen Nasjonal Agenda 21 (over 150 sider), FNs handlingsplan mot sult i Verden og toppmøtevedtaket i Johannesburg 2002 - er vi ganske overbevist om at et fortsatt press på Regjeringen, Stortinget og leder Børge Brende i FN-kommisjonen vil føre til en fortgang i produksjonen av øko-mat i Norge, redde drikkevannet - og til stor fremgang i omsetningen av alle typer øko- mat og drikke i våre spesialforetninger med fagkyndig betjening! Vi bare håper at Helsekostbransjen også selv vil stå frem å trykke på og anbefale seg klare til å støtte opp - og ta opp hansken nå ved den klare forbigåelsen av bransjen som høringsinstans for den nasjonale handlingsplan NA21!?

Som enda oppegående æresmedlem i HD, hører undertegnede gjerne fra HDstyret om saken og om vårt brev av 3/11 til Regjeringen. Hører gjerne også om når og hvor årsmøtet i HD finner sted.

Med alle gode ønsker for Helsekostbransjen - beste hilsen

Bios Stiftelse

Fredrik Lütken daglig leder

Vedlegg: Kopi av Bios brev 3/11-03 til Regjeringen.

PS. Kopi av dette brev sendes til styremedlemmene i Stiftelsen.