onsdag 11. mai 2011

Julebrev 2003

Fremstøt 170. Julebrev 2003 fra Bios v/Fredrik Lütken (i Dagmars sykefravær) til alle de vanlige og ellers alle tenkelige - bl.a. om FN møtet i Johannesburg 2002 med beslutning om bærekraftig utvikling og bærekraftig matproduksjon (økomat!) mot sult og fattigdom - sendt til ca 50 med litt varierende innhold. Endringene fra brev til brev er små, og de er like i helsekostsammenheng.

Til Regjeringen v/statsminister Kjell Magne Bondevik !

Efter å ha delt sorger og gleder sammen oppegående nå i nesten 70 år, har alt blitt så meget anderledes i løpet av dette året. Fra så mange opplevelser, gleder og jobbing vi har hatt sammen, bl.a. i dansen - fra vi var 18 år - helt inntil for bare ett års tid siden - med dansetrim ute i Roklubben (NSR) i byens flotteste festsal - har Dagmar måttet melde pass - også i jobb for Bios som vi har vært sammen om helt fra start i 1950 (fra 86 på hobby-basis!) . Efter lang tids skranting - med over 2-3 mndrs opphold på Diakonhjemmets Søndre Borgen i Asker og 2 uker på indremedisinsk avdeling Ullevål - er hun nå på Madserud for rehabilitering - med målsetting å komme hjem til Jul for å være sammen med Jan, Terry og Gitte (19) i juledagene! Sønn Jan har fulgt opp som ass. lege hele tiden og jeg har vært på besøk nesten daglig med bl.a. en livgivende grønn suppe!

Apropos det grønne - efter nå gjennom 53 år i Bios-sammenheng å ha jobbet for et mere fullverdig mattilbud med vekt på plantekost (økomat) kan vi - og alle som er litt opptatt av egen og våre efterkommeres helse bl.a. - faktisk glede oss over at Regjeringen dvs. Norge med FN-kommisjonsleder Børge Brende i front har tatt på seg lederrollen for en bærekraftig utvikling - for å sikre et fremtidig liv for alle i denne Verden! Det gjelder bl.a. all produksjon - og særlig matproduksjonen - for å redusere sult og fattigdom og sikre at denne skjer økologisk bærekraftig i alle land! Som pådriver- og lederland kan vi ikke lenger være sinke som idag, men må snarest bli et bærekraftig mønsterland - bl.a. i produksjon av økomat! Slik både FN og EU (efter Johannesburg) nå krever det og all helsekosthandel og alle Grønne partier så lenge har slått til lyd for! I mangel av vårt Grønne parti på Stortinget har Bios nylig sendt over forslag til et helheltlig forebyggende opprettende helse- miljøprogram (fra Fellesrådet) til samtlige politiske partier på Stortinget for eventuell forbedring av valgprogrammene i 2005!? Høyre har endog takket!

Alene hjemme må jeg (87) skjerpe meg for fortsatt å være oppegående - og som best jeg kan fortsatt være med på torsdags-veterantrimmen i NSR, fellesturer til Solodden, Barmen og Tyrifjorden rundt bl.a. - og med Skistuegjengen høst-vinterstid. Sykkel- og skiturer til NSRhytta Frøshaug på Krokskogen og Heggeliseter i helgene er toppoplevelser - ikke minst sosialt! Som påmeldt i "Birken" (for 60 g) "på plantkost for norsk økolandbruk!" - har jeg endog fått tilsagn om drahjelp fra skiglade venner i NSR - i Trimklassen! Som leder i "Oscar"- komiteen for fremme av turskiløpingen er jeg som forslagsstiller til denne klassen engasjert i at det blir bredde-deltagelse i denne flotte turen over fjellet, (som statsråd Lars Sponheim gikk glipp av sist!)

Med alle gode ønsker for Julen og Nyåret til alle i Regjeringen -og hva gjelder bærekraftig uvikling - i håp om at fagre ord blir til handling i vel det som haster aller mest i eget land som leder og pådriver - en bærekraftig matproduksjon, med alt hva dette står for!

Beste hilsen

Dagmar Lütken          Fredrik Lütken
sekr. styremedlem      daglig leder