onsdag 11. mai 2011

Brev til Helsekostbransjen

Fremstøt 178. Brev datert 3. april 2005 til Helsekostbransjens Detalistforbund og Naturmiddelindustriforeningen.

Kjære venner!

Som meddelt i vårt julebrev 2004 har vi måttet trappe betraktelig ned i vårt arbeide for stiftelsen (begge 88) - og har vi derfor bedt vårt styre om å få avløsning. En jobb som daglig leder og sekretær undertegnede og kone Dagmar har hatt på hobbybasis fra start av stiftelsen i 1986. OBS! Jobben som daglig leder er faktisk ledig for en med innsikt og lyst til å drive PR for helsekost og H-bransjen! Undertegnede har vært med i a/s Bios som styremedl fra start i 1950 og daglig leder fra 1972 til 1986.(da 70) Æresmedlem i HD fra 1989.

Siden vårt fremstøt (175) i august september 04 om"Stortingsvalget 2005 - bærekraftig utvikling og hva med landbruket og matproduksjonen?" har vi sett det nødvendig med en oppfølging av vårt felles helse- miljøansvar i vårt nye storting i sept.05. Se vedlegg. Vi har alt fått hyggelige takkebrev fra både programkomiteer og partiledere - i Høyre, Venstre og SV - og programutkast fra enda flere! Samtlige har fått Fellesrådets forslag til en helhetlig bærekraftig forebyggende helse- miljøpolitik!

Som det vel vil fremgå av Bios samleperm har vi fra start i 1950 primært været engasjert i å heve verdinivået på våre næringsmidler og kosttilskudd - med vekt på fullverdige vegetabilske næringsmidler - opp til hva vi kom til enighet om ved etableringen av Helsekost-bransjens Leverandørforening i 1978 (se vedlegg). Undertegnede var første leder. Videre har kvalitet og omfang av vareutvalget fra start været bestemt av de europeiske forbund HL/HD har været tilknyttet - såvidt vites siste gang i 1986 av European Health Product Manufacturer: Defination of Health Products (vedlegg). Alt her i tråd med FNs vedtak i Johannesburg 2002 om en fremtidig bærkraftig utvikling - bl.a. at sult og fattigdom skal bekjempes gjennom bærekraftig matproduksjon - dvs. økolandbruk og omlegging i alle 191 FN-medlemsland!

Når HL har endret navn til NMIF og helsekostbransjen ikke har hatt den Nasjonale handlingsplan for bærekraftig utvikling - Agenda 21 for norsk oppfølging av bærekraftig utvikling til høring - må vi få stille spørsmål til H-bransjen om den ser seg tjent med at Stiftelsen fortsatt jobber med å fremme folkehelsen med vekt på bærekraftig økologisk produsert plantekost? Som HD-æresmedlem må undertegnede kunne få høre nærmere herom - ja også om neste årsmøte - har ikke fått innkalling i senere år!

Med ønske om fortsatt fremgang for bransjen - beste hilsen Bios Stiftelse

Fredrik Lütken daglig leder

Vedl. til Bios samlepermen - efter side 10 liste over fremstøt:
176. Julebrev 2004 en "Årsrapport" til over 100 venner i media bl.a.
177. 20/2 -05 om "Stortingsvalget - og hva med vårt medanvar?" - sendt til NTB og direkte til media - alle de større avisene - vedlagt Fellesrådets info om et helhetlig bærekraftig helse- miljøprogram.

Kopi sendes til styrets leder advokat Olav Krosby.