mandag 9. mai 2011

Bios 7.sans for 1991

Fremstøt 87. Brev til HD og HL om en fortsatt utgivelse av en Bios 7. sans - helsekalender - for 1991(14. utg.) Endog med spørsmål om helsebransjen selv kunne ta over utgivelsen som en 7. sans helsekalender. Tatt opp av Fredrik Lütken under et senere HD - landsårsmøte. Bes vennligst overveiet av det nye HD-styret!?

Oslo, 2. august 1990.
Til: Helsekostbransjens Detaljistforbund
      Helsekostbransjens Leverandørforening

Kjære Bios-venner !

Bios 7 sans / lomme-helsekalender 1991 - 14. årgang!

Vi må aller først få takke for den fine støtten vi fikk til 1990-kalenderen ved utsendelsen av denne til alle medlemsfirmaene. Likeledes må vi få uttrykke vår store glede over det gode samarbeidet som er etablert i bransjen - som bl.a. kom til uttrykk under siste årsmøte der hele bransjen var samlet! En begivenhet til de grader gledelig for undertegnede som tilstedeværende gjest hos HD. Et samarbeide som bare kan føre til fremgang - og full anerkjendelse en dag. Noe vi forhåpentlig også bidrar til gjennom bl.a. utsendelsen av helsekalenderen hvert år. For 1990 endog med et resymé over hvor helsekostbransjen står i dag både internasjonalt og efter 40 år her i landet - basert på ernæringsforskningens konklusjoner!

Vedrørende 1991 utgaven (må bestilles i løpet av september) regner vi som tidligere med et tilskudd fra Eckbos Legater (kr. 5.000.-) , men kan ellers ikke forvente noe tilskudd (annonse) fra det nye Bios som i alle år tidligere. Da Stiftelsen og Venneforeningen som vel kjent ikke rår over noen egne midler - sekretariatet her og for Fellesrådet drives på ren hobbybasis - håper vi at helsekosjbransen - som jo saken gjelder - kan se det formålstjenlig at Bios-kalenderen fortsatt blir sendt ut. Eventuelt endog med bransjen som utgiver ? Kanskje i en noe endret form.

I opplag 500 stk. som sist vil 1991-kalenderen iflg tilbud fra Almanakkforlaget koste kr. 24.- pr. stk. - dvs. kr. 12.000.- (eks. moms). Ved et større opplag vil prisen for alle over 500 bli kun kr. 13.40 pr stk!

Til nærmere orientering følger et eksemplar av 1990-utgaven til hver av dere med kopi av jule-nyttårs følgebrevet fra desember 1989 og ser vi gjerne å kunne få diskutere en eller annen form for et samarbeid - slik at helsekalenderen fortsatt kan komme ut som en daglig reminder om bransjens betydning - helst i all fremtid! Ev. gjerne også informasjonsbrosjyren Riktig Kost - Bedre Helse som nå også Stiftelsen/Vennene står bak.

Vi håper å høre fra dere begge snarest da bestillingsfrist etc.

Med alle gode ønsker og fortsatt fine sommerdager!

Beste hilsen
for Bios stiftelse og Bios venner

Fredrik Lütken