onsdag 11. mai 2011

Julebrev 2004

Fremstøt 176. Julebrev 2004 - med årsrapport. Sendt til ca 100!


Heller ikke i dette året har min kjære Dagmar kunnet delta som ønsket i det daglige. Ikke engang skrive julehilsener fra oss som tidligere. Efter overarmsbrudd i høst har hun været ekstra rammet. Hun er dog forsiktig oppegående og med gåstol, trygghetsalarm, heis og bare ett stenkast fra Frognerparken, Frogner Seniorsenter og Dagsenter kan vi begge fortsatt bo hjemme. Og heldigvis har vi Jan (legesønn) som følger opp med nesten ukentlige besøk.

I Bios-sammenheng har vi således måttet trappe betraktelig ned. Efter 54 års innsats for Bios og Stiftelsen (etabl i 1950 med 350 interessenter) har vi derfor bedt styret om avløsning. Ifølge styreleder er jobbene ledig for enhver som føler seg kallet - på hobbybasis!?

Tingene er jo nå også endelig i ferd med å skje - efter FNs enstemmige beslutning i Johannesburg 2002 om en fremtidig bærekraftig utvikling. Bl.a. om at sult og fattigdom skal bekjempes gjennom bærekraftig landbruk og bærekraftig matproduksjon - dvs. gjennom økomat! Noe samtlige 191 medlemsland og regjeringer har forpliktet seg til å delta i og gjennomføre!

Med Norge blandt Verdens rikeste og mest syndefulle i forbruk og sløsing med ressursene generelt - ligger vi dårlig an i oppfølgingen og vi er sinke både i produksjon og bruken av økomat! I håp om bedre forståelse og oppfølging i det nye Storting vi skal velge i 2005 tok vi alt i august-september d.å. opp saken i media overfor regjeringen og folkevalgte - bl.a. med et programforslag fra Fellesrådet for Helse Helhet og Miljø om et helhetlig bærekraftig helse- miljøprogram - sendt også til programkomiteen i våre politiske partier! Jfr. vedlegg. Med litt folkeopplysning og prioritering i landbruksstøtten burde vi kunne bli et mønsterland i bærekraftig produksjon og bruken av økomat - dvs. sikre både jordsmonn og rent drikkevann - og på sikt få en bedre folkehelse!

For egen del har jeg også trappet ned friluftsliv og trim til mest bare kortvarige sosiale treff med venner i Roklubben og i Skistuegjengen. Vi må vel godt over 80 kunne si oss tilfreds med alt vi har fått oppleve sammen bl.a. i dansen og i jobbsammenheng. Jeg selv ikke minst gjennom deltagelse i rosport, ski- og dansesport lenger enn noen - og jeg setter stor pris på fortsatt å få være med i disse fine miljøene. Selv om målsettingen ikke lenger er å delta i Birkebeineren eller NM i veteran-roing og dans!

Vi takker for hyggelig og givende kontakt i alle år. Med alle gode ønsker for Julen og det nye År! At vi bl.a. får et godt valgår 2005 med folkevalgte i vårt nye Storting som alle er sitt medansvar bevisst hva gjelder bærekraftig utvikling - både lokalt og globalt!

Beste hilsen fra
Lucas Fredrik Lütken og Dagmar Lütken