mandag 9. mai 2011

Brev fra Fellesrådet for Helse helhet og Miljø til mange

Fremstøt 76. Brev fra Fellesrådet til de politiske partiene, Regjering, Storting, Fylkeskommunene og Økokommunene. Det handler om Helse, Miljø, helhetlig forståelse og nytenking.

Oslo 6. februar 1989

Til våre politiske partier,
Regjeringen og Stortinget,
Fylkeskommunene og Økokommunene


Helse - Miljø og helhetlig forståelse / nytenkning.

Det vises til vårt brev av 23.4.1987 - der vi pekte på en rekke forhold i vårt samfunn som fører til nedbrytning og forgiftning av vårt livsmiljø og forverring av både helse og livskvalitet. Noe som fikk oss til å reise spørsmålet om det foreligger feil ved hele det grunnleggende helse- miljøkonsept, i selve måten vårt moderne samfunn forstår sine problemer på. En kopi vedlegges.

Ansporet av de mange positive reaksjoner og ønsker om samarbeid har vi mere utførlig utformet hva vi egentlig mener og ønsker med en helhetlig forebyggende helse- miljøpolitikk i vedlagte presentasjonsbrosjyre - omfattende følgende hovedområder:
  • Natur- og ressursforvaltning
  • Biologisk / økologisk jordbruk
  • Ernæring / vital kost
  • Naturmedisin / helhetsbehandling
  • Menneskelig utvikling og helhet
  • Økologisk økonomi
Fellesrådets mål er å bygge opp en sterk og handlekraftig felles pådriverorganisasjon med maksimal ekspertise på alle nevnte hovedfelter - for å kunne bevisstgjøre og sette fart i vårt samfunn til gjenoppretting og forebyggende innsats på alle felter. For de henger nemlig nøye sammen. En innsats vi plikter å gjøre på en skikkelig måte over for oss selv og våre efterkommere - både lokalt og globalt. Brundtlandkommisjonens rapport forplikter, ikke minst i vårt eget land!

Med tanke på at vi nå nærmer oss et nytt stortingsvalg, håper vi at Fellesrådets lille brosjyre kan være til nytte når partiene skal programfeste sin politiske vilje til å gjenopprette og bevare vår helse og vårt livsmiljø. Vel det aller viktigste våre politikere, regjeringen og stortinget har å ta ansvaret for i dag.

Fellesrådet vil på sin side gjøre sitt ytterste for å skape en folkeopinion for handling i disse livsviktige spørsmål.

Gjennem sine medlemsorganisasjoner anser Fellesrådet seg for å ha god kompetanse på alle felter og står gjerne til tjeneste. Hva gjelder ekspertise og kontaktpersoner henvises til eget innlegg i brosjyren. Vi imøteser i alle fall gjerne partienes ev. handlingsprogram her.

Med vennlig hilsen
Fellesrådet for Helse Helhet og Miljø

Kjell Åbyholm          Fredrik Lütken
leder                         sekretær

Vedlegg:
- Kopi av brev 23. 4.1987
- Informasjonsbrosjyre m/ innlegg
- Medlemsoversikt pr. idag