onsdag 11. mai 2011

Regjeringen må satse på miljø og bærekraftig utvikling

Fremstøt 185. Innlegg sendt til Aftenposten, NTB og øvrige media 19. juni 2006.
Med anmodning om spalteplass.


I en oppsummering av Stortingets arbeid siste år i Aftenposten 16/6 -06 tar president Thorbjørn Jagland kraftig til orde for at den rød-grønne regjering nå må vise lederskap i miljøpolitikken og "legge all kraft på å overbevise folk om alvoret i miljøsituasjonen og stille seg i spissen for en gjennomgripende omlegging av energipolitikken!" Tidligere Ap-leder, statsminister, utenriksminister mm Thorbjørn Jagland har lenge sett nødvendigheten av å følge opp FNs enstemmige beslutning om en fremtidig bærekraftig utvikling - som vi har forpliktet oss til - at bl.a. sult og fattigdom skal bekjempes gjennom bærekraftig matproduksjon - lokalt som globalt! Alt i forrige stortingsperiode slo han til lyd for å få samtlige partier med i en kommisjon for å bygge opp nasjonal enighet om å følge opp FNs beslutning! Som vår fremste folkevalgte ser han nå sikring av naturmangfoldet og en bærekraftig utvikling som "like viktig for de rød-grønne fortsatt i regjering som etablering av velferdsstaten var det i sin tid!" Han bør nå bare denne gang få med seg hele presidentskapet til å klubbe i bordet og vekke våre folkevalgte til handling! Det er regelrett en skam at oljerike Norge vedvarende skal være sinke blandt vestlige land i å ta vare på sitt naturmangfold og følge opp en bærekraftig utvikling!

Foruten alle de frivillige helse-miljøorganisasjonene er det idag mange som ser alvoret i situasjonen og som forventer at politikerne skal engasjere seg - ikke bare kappes om å ha det ansvarsløst og best i verden - som vi jo har det femte år på rad! Når vår Kirkes fremste, preses i bispekollegiet biskop Finn Wagle, står frem i skrift og tale for å redde skaperverket før det blir for sent - må noen hver skjønne at vi ikke kan fortsette med vår unnfallenhet! I åpent brev "påskeønsker 2006" har vi tatt opp vår unnfallenhet og sendt kopi til alle tenkelig medansvarlige og som ellers kan være av betydning for fremme av sak. Bl.a. til biskop Finn Wagle, stortingspresident Thorbjørn Jagland og kronprins Haakon! Kronprinsen fordi han viser forståelse for det globale og lokale blant ungdom og vel selv kunne stå frem med bærekraftig jordbruk både på Skaugum og på "farsgården" Bygdøy Kongsgård!? Vi må bare håpe at budskapet når frem til alle og blir fulgt opp!

Bios Stifteelse

Lucas Fredrik Lütken daglig leder

PS. Vedlagt følger våre påskeønsker 2006 om "Naturmangfold og bærekraftig utvikling" - i håp om at Aftenesten vil følge opp! ? Vedlagt også en "Årsrapport" Julen 2006 til Bios Venner m.fl. til litt orientering om vår virksomhet. DS.