onsdag 11. mai 2011

Takkebrev til Eckbos Legater

Takkebrevet ble sendt 25. november 2005
Til styret i Eckbos Legater
v/advokat Finn O Eckbo
P.b. 1255 Vika 0111 Oslo.

Støtte fra Eckbos Legater

Vi viser til søknad av 18/10-04 og takker så meget for Legatets brev av 10.10.05 med kr 15.000.- overført til vår konto som støtte til vårt arbeide for folkehelsen i landet. Et arbeide undertegnede har været engasjert i gjennom Bios as og i Stiftelsen som styremedlem og daglig leder fra start i 1950 (med 350 interessenter) - i stiftelsen på hobbybasis fra 1986 - nå i alt gjennom 55 år!

Efter FNs enstemmige vedtak i 2002 om en fremtidig bærekraftig utvikling generelt (for å sikre vår eksistens) og spesielt at all mat nå skal produseres bærekraftig - konkret slik at sult og fattigdom i verden halveres frem til 2015! Noe samtlige medlemsland har forpliktet seg til å delta i og gjennomføre i eget land og globalt!

Med Norge som vedvarende sinke blandt vestlige land i omleggingen til bærekraftig matproduksjon - kjent som økomat - har stiftelsen efter bærekraftvedtaket i 2002 i sitt arbeide sett det særlig viktig /formålstjenlig å fremme forståelsen av bærekraftig matproduksjon og ifølge ernæringsforskningen ganske særlig produksjonen og bruken av plantemat! Øko plantemat har som kjent vært hovedbasis i vareutvalget i den internasjonalt samarbeidende helskosthandelen i nære hundre år! Noe også de samarbeidende Grønne partier vektlegger.

I håp om mere grønn forståelse og ansvarlighet for helse og miljø i styre og stell har vi siden vedtaket i 2002 jobbet med å vekke våre folkevalgte i regjering og storting til forståelse og handling i bærekraftig retning i landbruket og matproduksjonen. Et arbeide vi løpende redegjør for overfor Helsekostbransjen fra den ble etablert i 1978 (med undertegnede som første formann og idag eneste æresmedlem) - og hvortil vi nylig har redegjort for stiftelsens arbeide fra august 2004 frem til dags dato.

Til orientering for legatstyret og daglig leder følger vedlagt oversikten over disse fremstøt og kopi av dem for ev. nærmere innsyn. Bl.a. vårt innspill til de rødgrønne forhandlere datert 20/9-05 som Ap leder Jens Stoltenberg endog har takket for 11/10-05! Vi håper at legatstyret kan se at vi fortjener denne støtten - "for siste gang" sies det!? Som nevnt har vi jobbet på ren hobby-basis fra 86 - og hadde vi tenkt å holde de folkevalgte i ørene i hele perioden. Men innser vi jo at man som 90 åring ikke kan bli tatt helt alvorlig!

Med takk igjen og beste hilsen - med ønske om en fin skivinter!

Bios Stiftelse

Fredrik Lütken daglig leder

Vedlegg: Oversikt over fremstøt i perioden august 2004 frem til 25 november 2005 med kopier av de 7 fremstøt/debattinnlegg.