onsdag 11. mai 2011

Årsrapport 2007 - med forhåpninger!?

Fremstøt 190. Årsrapport 2007 ble sendt i desember 2007 til mange adressater.

Nok ett år er omme. Som noe tilårskomne pensjonister er vi fortsatt i jobb på hobbybasis for Stiftelsen og med i Fellesrådet - for en mere helhetlig, opprettende, forebyggende og bærekraftig helse- miljøpolitikk! For bl.a. handling vi forpliktet oss til i Johannesburg i 2002! Endog med Børge Brende som første leder i Verdenskommisjonen for gjennemføring av en bærekraftig utvikling - globalt som lokalt! Jfr rapporten for 2006 om våre unnlatelser! (vedlegg) Selv med biskop Tutus apell til hele Verden om å redde skaperverket på miljøverndagen 5. Juni dette år i Tromsø - skjedde det ikke noe nevneverdig her til lands før på slutten av året!

Av tiltak ifølge Soria Moria erklæringen har vi i landbruket bare nådd ca 5% omlagt til bærekraftig matproduksjon! (økomat) Vi vil ikke nå regjeringens målsetting 15% - og langt fra nå FNs målsetting - en halvering dvs. 50% omlagt i 2015! Noe alle 191 medlemsland forpliktet seg til i 2002 - mot sult og fattigdom! Med Norge i front!

Først ved fredsprisen til Al Gore og FNs klimapanel har vi våknet til handling - med hele 9 milliarder over 3 år til bekjempelse av klimagassutslipp i regnskogene! Som litt av en månelanding på Bali -og utfordring der til alle rike land som jo samtlige gjør så meget galt! - Med USA som versting og bremsekloss!

Helt på tampen av året overrasket finansministeren med oppstart av klimakvotekjøp for 4 milliarder til å kutte utslipp ved utbygging av et vannkraftverk i Kina! Forhåpentlig ikke for å unlate å gjøre noe i eget land - frem til nytt møte i København i 2009!? For avløsning av Kyoto-avtalen i 2012! Det er på tide at de energi- helse- miljø- og matansvarlige kommer på banen - med bl.a. bærekraftige energiløsninger, redde klimaet, sikre natur og drikkevann - drive folkeopplysning om økomat og kun gi støtte til økologisk drift! I det minste slik at alle offentlige sykkehus, sykehjem og kantiner nå kan servere økologisk mat og drikke! Alt ifølge FN og WHO! Vi er jo her blitt langt tilbakestående blandt vestlige land! Også med økomat i restaurangnæringen og i dagligvarehandelen!

Vi kan da ikke bare fortsatt leve i "sus og dus" og håpe at oljerike Norge kan kjøpe klimakvoter til bærekraftig utvikling i fattige land - og sette rekord i omsetning og ressurs-sløsende forbruk i all fremtid! Noe Bios har søkt å motvirke, ved oppbygging av helsekostbransjen fra start i 1950 - i internasjonalt samarbeide, på basis av anerkjent forskning og med særlig vekt på øko plantemat! Helhetlig og bærekraftig gjennom Fellesrådet fra 1986! Alt i håp om fremvekst av et helse- miljøansvarlig Norge i front i FN - for et sikrere og bedre liv for alle på denne kloden!

Med alle gode ønsker for helsekostbransjen i 2008! Beste hilsen!

Lucas Fredrik Lütken daglig leder og Dagmar Lütken sekretær sykmeldt

OBS! "Budskapet" og diverse vedlegg sendt bl.a. Regjering, Storting og Media!