mandag 9. mai 2011

Bios 7.sans (Helsekalender) for 1989

Fremstøt 73 Bios 7. sans for 1989 (12 årgang). Følgebrev med ønsker for valgåret 89.

Sandvika, 12. desember 1988

Bios helsekalender 1989 (12. årgang)

Hermed følger Bios' lille grønne "syvende sans" med bl. a. helseinformasjon, matvettregler etc. - med alle gode ønsker for Julen og det nye år. Måtte Bios-kalenderen være til daglig nytte i hele 1989!

I snart 40 år har nå Bios slått til lyd for et mere helseriktig kosthold - ut fra hva ernæringsforskningen for lengst har slått fast. På bakgrunn av vårt enorme helse- sosialbudsjett og de enorme skadene vi og andre har påført vårt livsmiljø - som nå er kommet så sterkt for dagen - har vi følgende ønske for 1989 - som jo er valgår og således vel meget et skjebne-valgår:

At vi får et Storting og en regjering som er sitt store ansvar bevisst når det gjelder å rette opp alle skadene - og føre en helhetlig forebyggende helse- miljøpolitikk som omfatter både vårt ytre miljø, vårt livsgrunnlag, men også vårt indre miljø, vår helse og livsstil generelt. Vårt ressursforbruk må bl. a. bringes i økologisk balanse! Både lokalt og globalt. Iflg. Brundtland - rapporten.

Med større vekt på det forebyggende innen helsesektoren - hva særlig gjelder kostholdet og næringskvalitet (høyverdighet) - ville sikkert milliarder kunne innspares til beste for bl a miljøoppretting !

Vi håper at alle som får denne kalender vil medvirke til at flest mulig får holdning til disse livsviktige spørsmål - og slik at man treffer sitt valg derefter! Et helhetlig forebyggende helse- miljøprogram burde forøvrig være en selvfølge i et hvert ansvarlig politisk parti idag.

Med beste hilsen
- i styret for "Bios Stiftelse" og "Bios Venner"

Olav Krosby     Peder Alhaug     Odd Holmen     Dagmar og Fredrik Lütken
leder                                                                            sekretariat

Bios-kalenderen utgis av Bios Stiftelse med støtte fra bl. a. A/S Bios og Eckbos Legater - og sendes til alle som kan tenkes å ha innflytelse på utviklingen innen helse- miljøsektoren.

Bios-brosjyren "Riktig Kost - Bedre Helse" kan bestilles i tlf. 03-873400 eller 02-449063