mandag 9. mai 2011

BIOS 7. sans for 1990

Fremstøt 83. Følgebrev med 7. sans 1990 (13 utg.) Helsekost 40 år i Norge med bl.a. - nyårsønske. Da ikke nevneverdig støtte er det meste betalt med egne midler.

Oslo i desember 1989.

Bios helsekalender 1990 (13.årgang)

Hermed følger Bios' lille "syvende sans" med diverse helseinformasjon, matvett-regler etc. - med alle gode ønsker for Julen og det nye år !

I 40 år har nå Bios slått til lyd for et mere helseriktig kosthold - ut fra hva ernæringsforskningen har slått fast. På bakgrunn av vårt enorme helse-sosialbudsjett og de enorme nye kostnadene vi står overfor i oppretting av alle miljøskadene, den tiltagende kriminaliteten, i det hele tatt i opprettingen av all elendigheten i og omkring oss, har vi dette ønske for helsekostbransjens jubileumsår 1990:

At vårt nye Storting og vår nye Regjering blir sitt ansvar bevisst i å føre en helhetlig forebyggende og opprettende helse-miljøpolitikk - omfattende både vårt ytre miljø og vårt indre miljø, vår helse og livsstil generelt!

For livsstil, helse og miljø hører uløselig sammen. Primært må vårt ressursforbruk bringes i økologisk balanse. Vårt miljøuvennlige landbruk med utarmende og forgiftende driftsmetoder må legges om til økologisk biologisk høyverdig og helsetjenlig produksjon bl.a. Alt nærmere klargjort av det nye Fellesrådet for Helse Helhet og Miljø (se vedlegg). Brundtlandrapporten forplikter! Ernæringsmeldingene fra 76 og 81 likeså!

Alle tilgjengelige hjelpemidler må nå tas i bruk for bevisstgjøring og handling. Livsstil helse miljø må komme med som eget fag i vår utdannelse - fra førskolestadiet av til høyeste utdanningstrinn. Og NRK/TV må i langt større grad tas i bruk til dette nå helt livsnødvendige opprettende og forebyggende arbeid - før det blir for sent! En snuopperasjon må til - uansett hvilken regjering vi har!

Med hilsen - i styret for BIOS VENNER og BIOS STIFTELSE

Olav Krosby    Peder Alhaug    Odd Holmen    Dagmar og Fredrik Lütken
formann                                                                            sekretariat