tirsdag 10. mai 2011

Hvem kan best styre landet ?

Fremstøt 112. Dette innlegget ble trykket på Kort&godt debattside i Dagbladet. Da fikk vi endelig fremsatt de fire spørsmål åpent overfor samtlige partiledere. Trykket 14. mai 1997.

I duellen mellom Jagland og Petersen om hvem som best vil kunne styre landet, fikk vi høre mye godt om bl.a. eldreomsorg, likhet og valgfrihet. Men forsamlingen fikk ikke svar på et spørsmål som vel opptar velgere flest i dag: Hva akter man i regjeringsposisjon å gjøre for å rette opp den bare tiltakende sykelighet, kriminalitet og miljø-ødeleggelse?

Konkret:

  1. Hva med alt det forsømte av livsstilsundervisning og folkeopplysning generelt i skolen og gjennom media med vekt på ernæring, helse (bl.a. kreftforebyggelse)?
  2. Hva med milliardoverføringene til landbruket og mulighetene til å få miljøvennlig, fullverdig økologisk dyrket mat uten tilsetningsstoffer i dagligvarehandelen, som i andre land?
  3. Hva med alle sykekøene sorn vårt helsevesen ikke makter å følge opp? Når skal det private sykevesen og internasjonalt anerkjente alternative terapier få slippe til for å reparere oss?
  4. Hva med all ressursødende og helse- miljøskadelig virksomhet og industriproduksjon spesielt, og omlegging av skatte- og avgiftspolitikken i bærekraftig retning? Etablering av anlegg for resirkulering innbefattet!
Dette er livsviktige saker å gripe fatt i for styrere av “det norske hus”. Brundtlandrapporten forplikter - at vi sågar går foran! Hva sier Petersen, Jagland og de øvrige partilederne om saken? Og hvem kan vi stole på i den ellers så løfterike partidebatten?

Dagmar og Fredrik Lütken, Oslo.