fredag 6. mai 2011

Bios melding om helsefilm og ny leder

Fremstøt 31 oktober 1984. Bios melding om helsefilm og ny leder Svend Rommerud. Den sendes til alle helseinteresserte gjennom media.

BIOS - MELDING
Oktober 1984

Til aksjonærene - og helseinteresserte venner ellers

Helsefilm m.m. i Bios nyoppussede Helsekostsenter.

Etter pressemottagelse og urpremiere forleden dag - med besøk av bl.a. professor Olov Lindahl (Hälsokostrådet) og filmselskapet fra Sverige - der endog byens ordfører og NRK-Fjernsynet beæret oss - inviteres herved alle Bios aksjonærer og helseinteresserte venner ellers til

Heisefilm-fremvisning kl. 13

i vårt nyinnredede lille filmstudio "Solsikken" hvilken som helst dag i uken (mandag til fredag) det måtte passe deg og dine venner!. Se forøvrig vedlagte gule invitasjon.

Hver dag kl. 13 kjøres hovedfilmen "Om hvordan oppnå et friskere liv" på vårt nye video-TV. De øvrige spesielle filmene om "Stress og søvnproblemer", "Maveproblemer" og "'På eldre dager" (alle på ca. 40 min.) kjøres etter ønske - bl.a. hele lørdag. Bestill tid for deg og dine venner - plass til minst 6 - og helt gratis! Alt mens vi byr på en drink og litt snacks (av beste Bios-kvalitet selvsagt).

Vi er ikke så lite stolte av å få være de første til å vise frem disse lærerike og lettfattelige svenske helsefilmene. De blir senere (når tekstet på norsk) til leie i helsekosthandelen omkring, så hele Norge skal få sjansen til å lære og å bli friskere!

Først - størst og trygg forankring.

Vi gleder oss samtidig til å kunne få vise deg rundt i forretningen som - etter fornyelsen og takket være arkitekten Unn Piene - vel hå nærmest må kunne betegnes som en fristende grønn oase - og etter 34 år fremdeles landets største sådanne! Dertil hele tiden også med trygg forankring i Det Internasjonale Selskap for Forskning av Sivilisasjonssykdommer og Miljø.

Ernæringsekspertise bak disken.

Vi er heller ikke så lite kry av å være den første helsekost- eller dagligvareforretning i landet med ernæringsfaglig ekspertise bak disken. Med andre ord få presentere vår nye kunderådgiver ernæringsfysiolog Rune Njølstad - utdannet ved ernæringslinjen, Oslo Universitet, og dertil mange års studie omkring ernæring-helse. Han er forøvrig tilknyttet en vegetarisk gruppe av de hittil ca. 200 utdannede ernæringsfysiologer i landet! I likhet med filmene kan han fortelle deg alt om et forebyggende kosthold og ellers hjelpe med hva du ev. måtte trenge av kosttilskudd m.m. Han fryder seg da også over å ha kommet i sitt rette element - og gleder seg til å kunne hjelpe flest mulig til å handle sine fornødne dagligvarer så fornuftig som mulig (kvantumsrabatt opp til - 10%).

Samarbeid med naturmedisinsk ekspert.

I denne forbindelse har Bios like godt tatt skrittet helt ut - og alliert seg med en naturmedisinsk ekspert - konsulent Halvor Torp - med bl.a. tysk Heilpraktikereksamen og kostveiledning som spesialitet. Torp har nylig åpnet egen praksis i vårt studio "Solsikken" fra kl. 8.30 til 12.30. Han innbyr endog til kurs 20.-21. oktober - hvor han vil orientere om naturmedisinens mangfold og de mest anerkjente behandlingsformer - med et naturlig kosthold som hjørnesten i biologisk medisin! Se vedlegg - påmelding til konsultasjon og kurs i Bios.

Ny administrativ leder.

Som den kanskje viktigste nyhet i Bios-samnenheng har Bios' styre - etter lang tids søken - i disse dager ansatt ny administrerende leder for Bios-selskapene, siviløkonom Svend Rommerud (37) som starter med toppledelse erfaring og bakgrunn i dagligvare - engros - konsern - kjede-virksomhet, og med særinteresse helsekost! Til avløsning for undertegnede Fredrik Lütken (68) som nå naturlig nok ønsker å trappe ned.

Helsekost nå ut til alle.

Når nå våre myndigheter omsider begynner å forstå berettigelsen av helsekostbransjen (nytt regelverk er på trappene) - og betydningen av et mere helseriktig kosthold som hovedgrunnlag for en bedre folkehelse generelt - er det av største betydning at Bios står sterkt til å møte alle utfordringene. Vi må derfor alle som en ønske vår nye daglige leder velkommen - og hell og lykke i sine bestrebelser for å oppfylle Bios hovedmål, at høyverdige næringsmidler (de best oppnåelige sådanne) - og nødvendige kosttilskudd (så lenge kosten er mangelfull) skal være oppnåelige for alle i dette land. Alle i Bios vil støtte ham i denne hans nye store livsoppgave!

Til avslutning ønsker vi hjertelig velkommen til helse-party i Bios for å feire disse begivenhetene, Ta som sagt med venner og bekjente - hvilken som helst dag det passer! Blir dere mange som ønsker en bestemt film - ring da helst på forhånd.


Peder Alhaug         Fredrik Lütken
Styrets formann       Disponent