torsdag 5. mai 2011

Bios Helsekostsenter 30 år En invitasjon i 22 punkter

Fremstøt 13 Fremstøtet er laget som en folder for distribusjon.
Det følger bl.a. opp fremstøt 11, "Vi spiser oss mest ihjel".
Innbydelse Til Bios-Treff
I anledning av at BIOS er 30 år i 1981, innbys du og dine venner til en liten formiddagstreff med en frukt- eller grønnsakdrink med snacks av beste BIOS kvalitet hvilken som helst dag det passer i
Bios Helsekostsenter,
Kronprinsensgt. 5, Oslo
Helt uforbindtlig vil vi orientere litt om hva helsekost er og dessuten vise deg det omfattende varespektervi kan tilby i jubileumsåret:
  1. Vitenskapelig bakgrunn og ekspertise
    BIOS er fra starten av tilknyttet Det Internasjonale Selskap for Utforskning av Sivilisasjonssykdommer og Miljø, samt de europeiske helsekost detaljhandels- og leverandørorganisasjoner. Fra 1978 - gjennom Helsekostbransjens Leverandørforening i Norge, som BIOS står som fadder til.
  2. Hva er helsekost og matvett
    Helsekost er kort sagt: Fullverdige planteprodukter, riktig sammensatt og skånsomt tilberedt slik at alle næringsverdier er best mulig bevart - med råkost som det aller viktigste. Både definisjonen av Helsekost (gjelder internasjonalt) og Bios' matvettregler - nå begge veiledende for hele bransjen - får du gratis i BIOS.
  3. Smaker godt - beste slankekost
    Med alt som finnes ferdig og som ellers kan blandes sammen og smaktilsettes med naturens mangfoldige kryddervarianter behøver en overgang til helsekost ikke by på problemer. Med litt fornuft i opplegget, kan du både oppnå sikring mot sykdom generelt, og dessuten få den beste slankekost. Litt trim må også til - selvsagt.
  4. BIOS formål
    A/S Bios er et "non-profit" foretagende med det formål å omsette kun helsetjenlige næringsmidler og kosttilskudd, fremstillet etter internasjonalt anerkjente prinsipper og kvalitetsnormer; samt drive opplysningsvirksomhet om den fullverdige plantekostens overlegenhet - og særlig råkostens betydning for en bedre helse. Interessentene - opprinnelig ca. 350 - har ingen særfordeler.
  5. Det største utvalg
    Ikke bare som den første - men også stadig som den største - har Bios sett det som en oppgave å føre det beste av alt som tilbys fra ledende produsenter i inn- og utland.
    Vareutvalget er som i en dagligvareforretning, men bare med den forskjell at absolutt alt er rettet mot det som er verdifullt for helsen og velværet.
  6. Frukt- og grønnsaksafterGiftfrie safter og moster fra Europa's ledende produsenter er representert i våre hyller, og i "BAREN" tilbys forfriskende smaksprøver på kvalitetsafter fra, EDEN, RABENHORST og andre.
  7. Frukt og nøtterForuten vanlige sorter av frisk frukt, har vi et stort utvalg av tørrede frukter som dadler, fiken, rosiner, aprikoser, svisker, fersken o.a. Videre hasselnøtter, mandler, valnøtter, cashewnøtter, peanøtter - alt behandlet etter "helsekostnormer".
  8. Mel- og kornvarerBiologisk organisk og dynamisk dyrket finnes i stort utvalg, såsom: Bygg, havre, rug, hvete, hirse, mais, upolert ris, bønner etc. Alt i hele korn, malt og i flokker.
    Spesialbrød av fullkorn, knekkebrød, klibrød, klikjeks og helsekjeks hører også til, samt frokostblandinger fra ledende produsenter.
  9. FerskvarerI kjølereolen for frukt og grønnsaker føres det beste som kan skaffes til enhver årstid fra biologisk organisk eller dynamisk dyrking.
  10. KjølediskenForuten smør, brun og hvit ost, yogurt, planteoljer og Bios plantemargarin o.a., tilbys fra tid til annen ferdige råkost/vegetarmiddagsretter for oppvarming hjemme.
  11. Spesialvarersom innbefatter en rekke produkter for diabetikere og cøliaki - så som safter, syltetøy, glutenfritt mel etc.
  12. Diverse-varerAv utvalget nevnes: Urteteer, korn-urtekaffe, pålegg, middagsretter, supper, buljongekstrakt, honning, melasse, råsukker, havsalt, krydder etc., og dessuten kosttilskudd og styrkemidler for de som ennå ikke tar det så nøye i kostveien. Ja, endog godsaker - men kun forsvarlige sådanne.
  13. Husholdningsartiklerd.v.s. nødvendige hjelpemidler for et vegetarisk kosthold, så som saftsentrifuge, råkostkvern, spireapparat etc. samt miljøriktige vaskemidler og skånsom såpe.
  14. NaturkosmetikkMed den indre hygiene følger også den ytre. Pleie av hud, ansikt, hender, føtter og hår.
    BIOKOSMA er Bios's flaggskip på dette område. Produkter av dette merket er høyverdige med råvarer kun fra planter (biologisk dyrket). Det gis her et variert spekter for enhver hudtype. BIOKOSMA er testet som nr. 1 av det sveitsiske forbrukerråd.
  15. Helse-litteraturover 100 titler å velge mellom av kjente forfattere/ forskere om bl.a. forebyggelse og eventuelt helbredelse av sykdom med kostterapi, soneterapi, akupunktur, psykisk og mental helse m.m. Dessuten oppskriftsbøker, menyforslag; og Bios matvettregler.
  16. VareinformasjonForuten bøker og alle skandinaviske helsetidsskrifter finnes spesialbrosjyrer (gratis) for nesten samtlige produkter som er nevnt ovenfor.
    For Bios' egne importvarer finnes det dessuten en egen opplysningsmappe til gjennomlesing for supplering av de ofte sparsomme data som fremkommer av varedeklarasjonen.
  17. Varedemonstrasjoner og varetilbudHver uke demonstreres forskjellige varer med smaksprøver (selvbetjent). Ofte kan det forekomme fordelaktige introduksjonstilbud.
  18. Kyndig veiledning — serviceBIOS er en selvbetjent dagligvareforretning med veiledende skilter over hyllene, supplert med hjelp f ra erfarne helsekostfolk, som virkelig kan gi råd i "kostveien" utfra en helhetsforståelse, også når det gjelder slanking.
  19. Best oppnåelige kvalitetsprodukterFremstilling av fullverdige produkter må skje fra fullverdig jordsmonn. Foredlingen må utføres etter spesielle retningslinjer med spesielle krav, for å kunne tilfredsstille behovet for kvalitetsprodukter som samsvarer med helhetsforståelsen. Dette gjelder helt til produktene er ferdig emballert i spesialpakninger eller flasker. Å ta vare på råvarenes naturlige verdier uten plantevernmidler, uten kunstig gjødsel, uten forringende produktbehandling, uten tilsetning av rafinert sukker, kunstige konserveringsmidler og andre skadelige og tvilsomme tilsetningsstoffer øker produksjonsomkostningene. Når dessuten en rekke sammenlignende vanlige matvarer subsidieres offentlig etter mengdeforbruk og ikke etter helsemessige kvalitetskriterier, må fullverdige matvarer ofte komme i et høyere prisleie, som tilsvarer kvaliteten og de krav som stilles til biologisk organisk og dynamisk dyrkede produkter.
    Bios leverer til enhver tid de beste oppnåelige kvaliteter!
  20. KvantumsrabattKjøp over kr. 200, 5% rabatt
    Kjøp over kr. 500, 10% rabatt
    Handlevognen i butikken kan trilles ut til bilen.
  21. AdkomstTrikk/buss: Slottsparken holdeplass
    NSB/T-bane: Nationalteateret stasjon. Henvisningsskilt på hjørnet Drammensvn./Kronpr.gt.
    Fra Vikaterrassen: opp vindeltrappen til Viktoria Terrasse, videre til Kronprinsensgate.
  22. Biladkomst
    Fra Drammensvn. inn Kronprinsensgt. med parkometere. Parkering for "av og pålessing" utenfor butikken. Ellers anbefales ESSO-garasjen, Munkedamsvn. 27 (med heis til Vikatorvet - 150 m fra BIOS).
    BIOS betaler 1 times parkering her mot fremvisning av parkeringsbiletten.
Velkommen til BIOS
Helsekostsenter
Kronprinsensgate 5, Oslo 2