torsdag 5. mai 2011

Animalsk kontra vegetarkost

Fremstøt 006 i Bios-info 1976.

Innlegget er skrevet av Ingrid Faale. Hun skriver, med referanse til bl.a. Den Amerikanske Legeforening (AMA), at råkost er den naturbestemte kost for mennesker. Hun skriver at planteprotein er fult på høyde med animalsk protein, noe som bl.a. bevises ved muskuløse dyr som lever på gress. I siste delen av innlegget konsentrerer hun seg om ressursutnyttelse. "Å fore opp griser med brødkorn er en hån mot det som kalles verdenssolidaritet."

Ytterligere kommentarer ved Fredrik Lütken er:


Hertil - iflg. dr.med. J.V. Mengershausen ved Sanatorium Tannerhof Klinik, V. Tyskland:

Kjøtt er mer nydelsesmiddel enn næringsmiddel, dyrt, energisløsende, sterkt toxindannende, fattig på mineralstoffer. Et pund magert kjøtt inneholder 1 g urinsyre og ca. 1/4 part av vekten utgjør andre skadelige toxiner og avfallstoffer fra dyrets cellevev, som overbelaster lever, nyrer og nerver (Kellog). Kjøtt av dyr og fjærkre, som er oppdrettet usunt og behandlet med antibiotika, er et dobbelt denaturert næringsmiddel.

Ved fullverdig og baserik kost (råkost) blir proteinbehovet mindre. Ideelt er en blanding av korn-, plante(råkost)- og melkeproteiner (Anemeuller). Gjennomsnittlig trengs 2,5 g protein for å tilføre blodet l g protein. Med planteprotein fra friske grønne blad, trengs bare 1,87 gr. (Schweigart). Protein taper i verdi ved temperatur over 50 grader.