mandag 9. mai 2011

Overføring eller salg av Bios aksjer

Fremstøt 67. Aksjonærene blir i mai 1987 spurt om de vil overføre aksjene sine til stiftelsen eller selge til Magne Indahl.
(Aksjonærene som valgte å overføre aksjene til Stiftelsen, blir 11. mai 1988 innkalt til konstituerende møte for Bios venner og Bios Stiftelse. Se referat fra dette møtet i fremstøt 68.)


Til Bios "gamle" aksjonærer 12. mai 1987

Foreningen "Bios Venner" og "Sios Stiftelse - for fremme av folkehelsen"

Gjennom sitt tilbud av 18. desember 1986, har Magne Indahl nå ervervet seg ca. 95 % av alle aksjene i Bios Holding A/S. Indahl har erklært seg for å ville drive Bios i samme ånd og etter intensjoner som tidligere - å fremme helsekostsaken i landet - selv om detaljvirksomheten midlertidig er opphørt.

Dette brevet sendes ut av undertegnede tidligere styremedlemmer til de gjenværende ca. 80 gamle Bios-aksjonærer (tilsammen utgjørende ca. 5 % av aksjekapitalen) med invitasjon til å bli med i "Bios Venner" og "Bios Stiftelse - for fremme av folkehelsen" - ifølge utkast til vedtekter som følger vedlagt.

Tidligere disponent og nå pensjonist i Bios, Fredrik Lütken, sammen med hustru Dagmar, har på hobbybasis påtatt seg å følge opp sekretærarbeidet m.v. - støttet av Bios i form av arbeidsplass, kontorrekvisita, porto, tlf. etc.

Du oppfordres således herved til å bli med i foreningen "Bios Venner" og "Bios Stiftelse", derved at du som livsvarig medlemskontingent i venneforeningen og som støtte til stiftelsen transporterer din(e) aksje(r) til "Bios Stiftelse". Derved ville Bios-ideen kunne leve videre og arbeide til beste for helsekostsaken i landet - uten å drive handelsvirksomhet - men med støtte av Bios bl .a.

For å markere sin interesse har Indahl tilbudt seg å støtte "Bios Stiftelse" med et kontantbeløp på kr. 10.000,-, som utbetales når samtlige aksjonærer har fylt ut og sendt inn vedlagte svarformular.

Som det fremgår kan du alternativt selge dine aksjer til Magne Indal.

Antagelig er brevet signert av bl.a. Fredrik Lütken, men siste delen av kopien på papir har falt ut.