fredag 6. mai 2011

Opprop til Regjering Storting Sosialdepartement og Helsedirektorat

Fremstøt 48. Opprop fra over 100 helsekosthandlere om sykekøene, milliardene og felles nordisk regelverk. Sendt til Regjering, Storting, Sosialdepartement og Helsedirektorat 24. november 1985.

Over 100 forretningsdrivende og ansatte innen helsekosthandelen fra hele landet - samlet til opplæringsseminar - henstiller herved til våre lovgivende myndigheter om å gjøre all mulig fortgang i behandlingen av foreliggende utkast til nytt felles nordisk regelverk for omsetning av helsekostprodukter, kosttilskudd, m.v. med anledning til opplysende deklarasjoner.

I tråd med ernæringsmeldingen av 1976 og ellers hva ernæringsforskningen klart sier oss idag - at vi mest spiser oss ihjel - er det av største betydning nå å få endret vårt foreldede regelverk som hindrer omsetningen av høyverdige næringsmidler og kosttilskudd. Dette som ledd i Sosialdepartementets erklærte holdning til nå å ville prioritere det forebyggende helsearbeid.

Med et skikkelig arbeidsgrunnlag og samarbeid med myndighetene vil helsekostbransjen utvilsomt kunne bidra til å stanse de endeløse køer av behandlings-trengende, og derved også demme opp for de endeløse milliarder til vårt helsevesen idag.

Et felles nordisk regelverk ville bidra til øket samhandel i Norden på dette viktige felt, som idag bare spriker grunnet særrestriksjoner. Dertil forenkle importkontrollen, inspirere egenproduksjonen og totalt virke gunstig på prisdannelsen.

Oslo 24. november 1985

Samtlige seminardeltagere sluttet seg til dette opprop.
Disse var; se medfølgende 2 navnelister. Navnene på seminardeltagerene er vedlagt oppropet, men ikke tatt med på denne web-siden.