mandag 9. mai 2011

Oppfølgingsbrev om Helse - miljø og helhetlig forebyggelse

Fremstøt 63. Oppfølgingsbrev fra Fellesrådet om helhetlig forebyggelse - med den nye presentasjonsbrosjyre (8 sider) i 6 hovedpunkter. Sendt samtlige som sist 23/4 , media og NTB.
Usikker dato på brevet. Det står 1988 på papirkopien, men sammenhengen antyder sommer 1987.


Det vises til vårt brev av 23.4.1987 - der vi pekte på en rekke forhold i vårt samfunn som fører til nedbrytning og forgiftning av vårt livsmiljø og forverring av både helse og livskvalitet. Dette tiltross for all ekspertise og de enorme summer som anvendes over statsbudsjettet. Noe vi mente gav oss grunnlag for å reise spørsmålet om det foreligger feil ved hele det grunnleggende helsekonsept - i selve måten vårt moderne samfunn forstår sine problemer på.

Oppmuntret av de mange positive reaksjoner på vårt brev og ønsker om et samarbeid har vi litt mere utførlig utformet hva vi egentlig mener og ønsker med en helhetlig forebyggende helse - miljøpolitikk - slik det nå er kommet til uttrykk i vår nye presentasjonsbrosjyre som følger vedlagt til nærmere orientering.

Fellesrådets mål er å bygge opp en sterk, ansvarlig og handlekraftig felles pådriverorganisasjon - med maksimal ekspertise på alle nevnte hovedfelter - for å kunne influere maksimalt: Det vil si bevisstgjøre og sette fart i vårt samfunn og våre myndigheter til gjenoppretting og forebyggende innsats på alle felter. De henger jo så nøye sammen. En innsats vi nålevende plikter å gjøre på en skikkelig måte over for våre efterkommere - både lokalt og globalt. Brundtlandkommisjonens rapport forplikter - ikke minst i vårt eget land!

Med tanke på at våre myndigheter, det vil si våre politikere, hitil ikke har vist særlig forståelse for nødvendigheten av en forebyggende innsats - og vi nærmer oss et nytt stortingsvalg - er det å håpe at Fellesrådets lille brosjyre kan være være til nytte når man skal programfeste noe som kan gjenopprette og bevare vår helse og vårt livsmiljø. Vel det viktigste våre politikere og myndigheter har å ta ansvar for å stelle med i dag.

Om folkeopinionen kanskje enda er noe uforstående til disse livsviktige problemene vil Fellesrådet gjøre sitt ytterste til at den nå vil kreve en fast holdning og handling i forebyggende retning på alle felter - ikke minst innen helsesektoren.

Gjennom sine medlemsorganisasjoner anser Fellesrådet seg for å ha kompetanse på alle felter og står gjerne til tjeneste for såvel myndigheter som politiske organer. Hva gjelder kontaktpersoner henvises til eget innlegg i brosjyren. Vi håper å høre fra Dem.


Med vennlig hilsen
Fellesrådet for Helse Helhet og Miljø

Kjell Åbyholm             Fredrik Lütken
leder                            sekretær

Den vedlagte informasjonsbrosjyren er i fremstøt 50, som ligger under fanen Helse Helhet Miljø.