fredag 6. mai 2011

Hvordan gjøre det bedre i helse og sosialsektoren

Fremstøt 47. Brev til formannen i Oslo Høyre. Brevet er datert 21. november 1985.

Til formannen i Oslo Høyre
disponent Per Ditlev-Simonsen
Hospitsveien 21
0393 OSLO 3

Hvordan gjøre det bedre i helse og sosialsektoren

Jeg viser til mitt innlegg under et panelmøte i Høyres Hus 28. aug. d.å., der ovennevnte tema var på dagsorden - og formannens tilsagn om å komme tilbake til saken etter valget.

Som gammelt høyre-medlem syntes jeg det er ganske forstemmende at et ansvarsbevisst folkeparti som Høyre enda ikke har våknet til et skikkelig handlingsprogram på det forebyggende plan når det gjelder ernæring og helse. Jeg er ganske overbevist om at Høyre har meget å hente i oppslutning innen alle aldersgrupper idag, om man som det første politiske parti går inn for å følge opp intensjonene i Ernæringsmeldingen av 1976 og ernæringsforskningens klare konklusjoner idag - nemlig at feil/mangelfull kost er hovedårsak til det aller meste av vår sykelighet.

Til orientering følger vedlagt et par senere innlegg - brev til Regjering og Storting av 12/9 d .å. med diverse svar samt et debattinnlegg - "Forebyggende helsepolitikk - et folkekrav" av 14/10 d.å.

Som engasjert i det forebyggende helsearbeid både på det fysiske og særlig det ernæringsmessige plan gjennom et langt liv - bl.a. som deltager i internasjonalt samarbeid i over 30 år, basert på anerkjent forskergrunnlag - står jeg ev. gjerne til tjeneste for nærmere orientering.

I håp om at Høyre kanskje kan fremstå som det parti som virkelig ville gå inn for å fange opp og realisere de "grønne" tanker i politikken, som er så høyaktuelle på så mange forebyggende plan idag (istedet for å få enda et nytt parti - eller at Ap snapper det opp), hører jeg gjerne fra Dem. Da saken jo gjelder lands-Høyre, sendes kopi av dette brev med vedlegg samtidig til formann Erling Norvik.

Med vennlig hilsen

Fredrik Lütken

P.S. Utklipp fra Aftenposten idag om en nasjonal forebyggende helseplan er oppløftende - men det fremgår også klart at det må en politisk vilje til å gjennomføre dette ! D.S.