fredag 6. mai 2011

Godt nytt år med Bios syvende sans for 1984

Fremstøt 23: Følgebrev ved utsendelse av Bios 7. sans for 1984

Desember 1983
Bios "syvende sans" - anno 1984

For 7. gang sender Bios ut sin lille grønne lommekalender med helsekostinformasjon, "matvettregler" etc. Den sendes i første rekke til alle som til daglig arbeider i helsekostbransjen - som bør kjenne litt til hva Bios står for og hvilke produkter Bios tilbyr.

Like betydningsfullt er det at denne Bios 7. sans hvert år sendes til alle ledende personer innen regjering - politiske partier - sosialkomité - departementer - direktorat - organisasjoner - institusjoner - råd - ombud - foreninger - forbund og media, som kan tenkes å ha innflytelse på og/eller er medansvarlige for at vi engang skal komme frem til en effektiv forebyggende helsepolitikk - spesielt hva gjelder ernæring - helse. Og slik at bl.a. helsekostbransjen kan få skikkelig lovhjemmel for sin eksistens. Noe som langt på vei har skjedd i vårt nærmeste naboland. Helsekost er jo forlengst blitt internasjonalt - med bl.a. 14 land samarbeidende i Europa etter felles retningslinjer basert på ernæringsforskningens resultater og konklusjoner.

Et gledelig julebudskap er det i denne forbindelse at Sosialdepartementet og Helsedirektoratet nå arbeider med saken og tar sikte på å komme frem til et felles nordisk regelverk - med utredning fremlagt i 1984. Endog med helsekostbransjen representert i forberedelsene !

I betraktning av at kostnadene innen helse - sosialsektoren nå raskt nærmer seg 70 milliarder årlig - er det vel på tide at vi også her i landet bokstavelig talt begynner å ta skjeen i en litt annen hånd - i tråd med ernæringsforskningens ganske klare indikasjoner !

Vi håper i hvert fall at lommekalenderen kan være til litt praktisk nytte og ønsker enhver som mottar den en god Jul, en god helse og ellers alt godt i det nye år !

Med hilsen
Bios

Fredrik Lütken