torsdag 5. mai 2011

Det Internasjonale Selskap for Utforsking av Sivilisasjonssykdommer og Miljø

Fremstøt 001. En orientering om Selskapet. Bios var assosiert tilknyttet fra start.

Det Internasjonale Selskap for Nærings- og Vitalstoffforsking har i de første år av sin bestående lagt tyngdepunktet i sitt virke på ernæringens område. På dette felt har dets Vitenskapelige Råd tilkjennegitt sin stilling ved 40 beslutninger og anbefalinger og spontanbeslutninger.

Den såkalte sivilasjonskost, som etter siste krig har vunnet innpass overalt, godkjennes ikke av Selskapet, da den ikke er balansert og har vist seg å være helseskadelig. Derimot går Selskapet inn for en allsidig fullverdi kost med sterk lakto-vegetabilsk og råkostbetonet karakter som verdifull i helsemessig henseende (se Beslutning nr. 30/1960). Den levende fødes virkestoffer og byggestener, som i den klassiske og senklassiske ernæringslære kalles hjelpe- og tilleggstoffer, har av Selskapet fått betegnelsen vitalstoffer. Som aktive ernæringskomponenter er disse stoffene stillet i sentrum for ernæringsprosessene. Etterat dette vårt syn på ernæringsproblemet har slått igjennom på vide felter, rykker Selskapets arbeid for å bekjempe sivilisasjonssykommene sladig mer i forgrunnen. 60 beslutninger, anbefalinger og spontanresolusjoner er viet disse emner.

For å gi klart uttrykk for dette har Selskapet på sitt 14. konvent i september 1968 i plenum besluttet for fremtiden å kalle seg Det Internasjonale Selskap for utforskning av sivilisasjonssykdommer og miljø.

Om Selskapet.

Det Internasjonale Selskap for Nærings- og Vitalstoff-forsking er en frivillig sammenslutning av vitenskapsmenn fra de medisinske og naturvitenskapelige disipliner, leger og medlemmer av naturvitenskapelige og landbruksvitenskapelige akademiske yrker i alle land. Det fremmes og støttes enn videre av ekstraordinære medlemmer, en rekke organisasjoner og yrkesgrupper. Selskapet har satt seg som mål å studere årsakene til sivilisasjons-sykdommene (sivilisasjonsskader, industrialiseringens og teknifiseringens virkninger på helsen, følgene av ernæringsfeil osv.) og å bidra positivt til deres bekjempelse. Da vern om livet er en av Selskapets elementære oppgaver, befatter det seg også med vitalforskning, dvs. de teoretiske problemer i forbindelse med livets oppstien og utvikling.

Selskapet er et frittstående forbund, finansielt uavhengig av industri, næringsorganisasjoner og statsmakter.

Siden grunnleggelsen har det fått fotfeste i 75 land. Dets Vitenskapelige Råd teller 400 personligheter fra alle verdensdeler. 121 akademiske og ikke-akademiske organisasjoner som arbeider i folkehelsens tjeneste, er korporativt tilsluttet som ekstraordinære medlemmer. 65% av de ordinære medlemmer tilhører medisinske disipliner. 30 % rekruteres fra naturvitenskapelige, teknologiske og landbrukshold, og 5 % er filosofer, teologer og jurister.

Selskapets internasjonale misjon består i at mennesker fra de forskjelligste vitenskapsgrener befatter seg med studiet av de samme spørsmål. De utveksler vitenskapelige tanker, stiller helhetstenkning i forgrunnen og arbeider seg frem til almengyldige beslutninger.


Hovedtemaer

Hovedtemaer for de 10 viktigste utvalg og for Selskapets internasjonale journal,Vitalstoffe-Zivilisasjonskrankheiten, er:
  1. Sivilisasjonssykdommer.        
  2. Mikrobiolikk - Vitalforsking.
  3. Vitalstoffer.
  4. Makrobiotikk.
  5. Ernæring.                              
  6. Biosyklus - Sporstoffer.
  7. Vann - luft - omverden.
  8. Atom.
  9. Toksisk helhetssituasjon.
  10. Naturvern - dyrevern.
  11. Biososiologi.
De kan støtte vårt almennyttige arbeide ved å bli medlem.