fredag 6. mai 2011

BIOS 7. sans for 1985

Fremstøt 35 i desember 1984. Følgebrev til Bios "7.sans" for 1985

God jul og godt nytt helseår!

Hermed følger Bios' lille grønne "syvende sans" med bl.a. helsekostinformasjon, matvettregler etc. - med en takk for godt samarbeid i 1984 og med alle gode ønsker for julen og det nye år! Måtte Bios-kalenderen være til daglig nytte i hele 1985!

I 35 år har nå Bios slått til lyd for et mere helseriktig kosthold - slik ernæringsforskningen klart sier oss det. Med et stadig voksende helse- og sosialbudsjett - hele 74 milliarder i 1985 (i 1981 24 milliarder) - har Bios følgende ønsker for det nye år:
  1. At våre ansvarlige myndigheter, regjering og storting vil innse nødvendigheten av å satse på ekspertise og folkeopplysning omkring ernæring - helse i forebyggende retning. Trim alene er ikke nok!
  2. At helsekosthandelen endelig kan bli legalisert her i landet, dvs. at vi nå får et hensiktsmessig regelverk - fortrinnsvis et felles nordisk sådant - som utlovet av sosialministeren, slik at høyverdige, naturlige næringsmidler og nødvendige kosttilskudd kan omsettes fritt med fullstendige og opplysende deklarasjoner.
  3. At helsekost- og dagligvarehandelen får offentlig støtte til utdannelse av ekspertise bak disken hva gjelder ernæring - helse. (Bios Helsekost-senter har en ernæringsfysiolog som kunderådgiver).
Bios vil på sin side ellers gjøre sitt beste for i tiden fremover å realisere sin målsetning at høyverdige næringsmidler og nødvendige kosttilskudd skal bli oppnåelige for alle i dette land - til rimeligst mulig pris!
 
I håp om at enhver som får denne kalender vil medvirke til å realisere disse ønskemål, ønskes herved alle et helserikt godt nytt år 1985!

Med hilsen fra

Svend Rommerud    Fredrik Lütken
ny dagl. leder             avtroppende dagl. leder

Vedl. - Bioskalenderen kan rekvireres etter behov.